Skandal, Lotaria Kombetare e Irlandes me lojtare te mitur

Me shume se nje e treta e banoreve te mitur ne Irlande arrijne te blejne bileta tek Lotaria Kombetare ne Irlande. Per kete autoritetet kane marre verejtje te medha nga opinioni publik.

Operatori kombëtar i llotarisë së Irlandës eshte qortuar pasi rregullatorët kanë gjetur se më shumë se një e treta e banorëve të mitur mund të blejnë produkte të lotarisë.

Të mërkurën, media irlandeze njoftoi se Zyra e Rregullatorit të Lotarisë Kombëtare (ORNL) kishte ngarkuar Ipsos MRBI me kryerjen e testit të blerësve të misterit, në të cilin individët nën moshën 18 vjeç u dërguan në 510 shitësit me pakicë te Lotaria Kombetare e Irlandes për të parë nëse ata mund të blinin karta gërvishtëse lotarie.

Testi u krye me qellim per te pare a do te shesin ne menyre te paautorizuar pikat e shitjes minoreneve nen moshen 18 vjec dhe rezultoi se mbi 37% e pikave shiten karta gervishtese dhe bileta per cmimet e Lotaria Kombetare ne Irlande.

Testi gjithashtu gjeti se 27% e shitësve të llotarisë nuk arritën të shfaqnin shenjat e kërkuara që tregonin se blerjet e lotarisë ishin të kufizuara për klientët 18 vjeç e lart. Vetëm gjysma (51%) e dyqaneve me mungesë të shenjave refuzuan kërkesat për blerje të mitur, krahasuar me 67% në dyqanet që shfaqnin shenjat e nevojshme.

ORNL lëshoi ​​një deklaratë duke thënë se i mirëpriti rezultatet e testimit, duke pretenduar se ato ofruan një “bazë të pavarur” nga e cila do të ndëshkonte shitësit dhe operatorin e lotarisë Premier Lotteries Ireland (PLI). Drejtori i ORNL, Carol Boate, tha se ajo ishte “e angazhuar me PLI për të siguruar që veprimi është marrë shpejt, në mënyrë që të gjithë shitësit të jenë në përputhje të plotë me detyrimet e tyre”.

Nëse ka një anë pozitive në këtë histori për PLI, është se asnjë 15-vjeçar nuk ka ardhur deri tani për të kërkuar një çmim të parë për lotarinë me gjashtë shifra, siç ishte rasti në Spanjë më parë këtë muaj.

Irlanda eshte nje vend qe licenson vazhdimisht operatore te huaj te produkteve te kazinose dhe Lojrave te Fatit ne pergjithesi dhe ashtu si Anglia ka nje impakt te forte edhe ne publikun e gjere.

Lotaria Kombetare e Irlandes por edhe Llotarite kombetare te famshme ne bote mund te luhen praktikisht nga kushdo nepermjet kompanive ndermjetese te licensuara ne Malte. Me kete rast edhe qeveria e vendit perkates qe zhvillon llotarine perfiton me shume te ardhura per shkak te biletave te shitura, te medha ne numer.

Nje mundesi konkrete per te blere bileta te llotarive me te famshme kombetare eshte edhe JACKPOT qe ofron mundesine e te blerit lloto te famshme si Mega Millions, Powerball zhvilluar ne Amerike apo SuperEnalotto, Euromillions etj.

Referenca e artikullit: Calvinayre.com

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X