Si te luajme poker, ja rregullat kryesore

Si te luajme poker, texas Hold’em Poker

Me poshte do te shpjegojme se si te luajme poker amerikan. Ekzistojne shume lloje lojrash pokeri ne internet, por Texas hold’em poker eshte me i perdoruri dhe me i preferuari.

Rregullat e Texas Hold’em poker

Ne kete loje lojtari luan me lojtare te tjere kundershtare dhe jo me ndaresin e letrave (dealer-in). Eshte themelore qe te kuptohen rregullat e kesaj loje.

 • Ndryshe nga loja reale,ku ndaresi i letrave (dealer-i) fillon lojen, ne internet eshte lojtari ai qe e fillon ate.
 • Lojtari ne te majte te “dealer-it”, vendos gjysmen e betit minimal.
 • Lojtari tjeter ,i vendosur ne rradhe pas tij,eshte i detyruar te vendose vleren e plote te betit.
 • Lojtaret e tjere nuk vendosin bet.
 • Me pas “dealer-i” shperndan nga 2 letra per te gjithe lojtaret.
 • Pasi lojtaret shohin letrat e tyre, ata kane te drejte te pranojne betin me te njejten vlere (call), te mos pranojne, pra te lene lojen (fold) ose te rrisin betin (raise).
 • Duhet pasur parasysh se kjo loje luhet sens-orar, pra nga e majta ne te djathte.
 • Lojtari i rradhitur i treti ben zgjedhjen e tij, e keshtu me rradhe te tjeret.
 • Dy lojtaret e pare qe kane vene betin fillestar vendosin nese do te vazhdojne lojen ose jo.
 • Me pas “dealer-i” shperndan 3 letra ne mes te tavolines (flop). Duke pare kombinimin e tyre, lojtaret vazhdojne te vendosin bast.
 • Pastaj nga “dealer-i”ne tavoline hapet nje leter e katert (turn). Perseri lojtaret mund te vendosin bast.
 • Ne fund te lojes hapet letra e peste (river) dhe lojtaret mund te vazhdojne te vendosin bast.
 • Ne fund lojtari qe ka kombinimin me te mire fiton.
luaj poker online

Kombinacionet fituese te Texas Hold’em poker

Lista e meposhtme paraqet kombinacionet fituese nga vlera me e madhe te ajo me e vogel, nje tjeter menyre kjo qe shpjegon si te luajme poker duke pasur parasysh rezultatin.

 • Royal flush: Letrat nga dhjeta deri tek asi me te njejten lule,si per shembull:
si te luajme poker
 • Straight flush: 5 letra me te njejten lule,ne rend numerik,si per shembull:
si te luajme poker
 • Four of a kind: 4 letra me numer te njejte,si per shembull:
si te luajme poker
 • Full house: 3 letra me numer te njejte plus 2 te tjera me numer te njejte,si per shembull:
si te luajme poker
 • Straight: 5 letra te rregulluara ne menyre numerike,si per shembull:
si te luajme poker
 • Three of a kind: 3 letra me numer te njejte,si per shembull:
si te luajme poker
 • Two pair: 2 letra me numer te njejte plus 2 te tjera me numer te njejte,si per shembull:
si te luajme poker
 • One pair: 2 letra me numer te njejte,si per shembull:
si te luajme poker
 • High card: Letra me e madhe se te gjithe,si per shembull:
si te luajme poker

Si te luajme poker, disa keshilla per Lojtarët e rinj te kesaj loje

Fillimisht lojtari duhet te mesoje rregullat e kesaj loje duke luajtur falas ne internet dhe pastaj te luaje me para te verteta, sepse kjo loje eshte shume strategjike dhe kerkon njohuri.

Mos luani me lojtaret profesioniste, por luani ne tavolinat e lojtareve fillestare sepse eshte shume e rendesishme si te luajme poker ne tavolinat profesioniste me vone.

Ne kete rast evitoni humbjen e shumave te medha te parave. Ne rast se letrat tuaja kane vlere te vogel , sic jane numrat nga dy deri ne tete, mundohuni te terhiqeni. Gjithashtu minimizoni menyren e te berit blof ne kete loje, sepse ajo ka nje probabilitet shume te vogel fitimi.

Kjo loje eshte pjese e turnamenteve me te fuqishme nderkombetare sot per sot si: Beteja e MaltesWorld Series Of Poker, dhe te tjere.

Me kete artikull besojme se kemi dhene nje harte se si te luajme poker, per  ata qe vertet duan te kuptojne dhe luajne poker si profesioniste.

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X