Luaj kumar online me përgjegjshmëri

Luani brenda mundesive dhe kerkoni ndihme kur e ndjeni se jeni te varur nga ky aktivitet!

Luajtja në kumar(bixhoz) kërkon përgjegjshmëri, që do të thotë:

Kumari në internet është për t’u argëtuar, dhe jo për të krijuar pasuri. Është thjesht një çast zbavitjeje, sikurse një darkë e këndshme me miqtë tuaj.

Ju duhet të jeni koshientë rreth harxhimeve tuaja. Duhet të llogarisni vlerën monetare që mund të përballoni.

 • Luajtja në kazino është për vetëkënaqësi, argëtim social dhe dëfrim momental.
 • Vendosni një limit dhe mos harxhoni më shumë sesa jua lejon xhepi.
 • Duhet të kuptoni që kazinoja vendos koeficientë të përllogaritur. Ju nuk duhet të bini pre.
 • Mos kaloni një periudhë të gjatë duke luajtur, bëni një pushim, dhe mund të riktheheni të freskët psikologjikisht dhe të luani me përgjegjshmëri.

Ju duhet të kini kujdes edhe për:

 • Mos u influenconi nga të tjerët.
 • Kumari është thjesht për kënaqësi dhe jo një aktivitet për të nxjerrë të ardhura.

Në momentin e parë që ju nuk ndjeni kënaqësi duke luajtur kumar, kërkoni ndihmë menjëherë.

Mënyra më e mirë që ju të mos ndiheni në këtë gjendje është të luani në periudha të shkëputura dhe jo duke e bërë ves të përditshëm.

Testi i mëposhtëm tregon nëse jeni ose jo të varur pas kumarit. Nëqoftëse i përgjigjeni me “po” shtatë pyetjeve, do të thotë që ju jeni të varur pas kumarit dhe keni nevojë për ndihmë:

 1. Pasi fitoni në kazino, a keni  dëshirë të luani përsëri?
 2. A merrni para borxh për të luajtur kumar?
 3. Pasi humbisni në kumar, a mendoni që duhet t’i rifitoni menjëherë paratë e humbura?
 4. A luani më tepër se keni planifikuar?
 5. A luani derisa të harxhoni të gjitha paratë që ju ndodhen?
 6. A ju ulet reputacioni duke luajtur kumar?

7. A ndiheni të brengosur kur luani kumar?

8. A ndjeni keqardhje pas humbjes?

9. A luani kumar për të festuar një eveniment?

10. A mungoni në punë për të  luajtur kumar online?

11. A luani kumar për të shlyer borxhet tuaja?

12. A keni shitur një pajisje vetjake për të luajtur kumar online?

13. A luani për t’iu larguar problemeve të përditshme?

14. A ju shkakton kumari probleme gjumi?

15. A ndikon kumari në efikasitetin tuaj gjatë ditës?

16. Në momente stresuese, a keni nevojë që të luani kumar menjëherë, për të hequr stresin?

17. A keni menduar ndonjëherë që të bëni një akt ilegal për të fituar para, që të luani kumar?

18. A e dëmton kumari, marrëdhënien tuaj familjare dhe shoqërore?

19. A keni menduar vetëvrasjen, si zgjidhje, pasi keni harxhuar para në kumar online?

N.q.s ju mendoni që kumari nuk ju krijon varësi dhe nuk ndiheni të rrezikuar, ju mund të vazhdoni argëtimin në lojërat e fatit online. Në të kundërt ju duhet të kërkoni ndihmë menjëherë.

5 këshillat më të mira për të luajtur me përgjegjshmëri

Bastet e përgjegjshme arrihen lehtë nëse ndiqni rregulla të thjeshta. Për sa kohë ju luani për kënaqësi, nuk rrezikoheni nga varësia ndaj kumarit.

 • Luani kumar online për t’u zbavitur. Mos harroni që kumari është thjesht për argëtim.
 • Paramendoni një shumë që do të harxhoni dhe mos e kaloni shumën e vendosur. 
 • Llogarisni kohën që do të shpenzoni dhe mos e kaloni atë.
 • Kurrë mos luani për të fituar paratë e humbura.
 • Luani në kazino të besueshme. Kontrolloni për çertifikatën eCOGRA, e cila tregon se kazinoja është e liçensuar.
 • Kontrolloni vazhdimisht veten tuaj, që të mos bini pre e varësisë ndaj kumarit. Organizata “Playscan” mund t’ju ndihmojë të kontrolloni dhe testoni veten tuaj.

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X