Lojrat e fatit ne Maqedoni, situata aktuale

Ndryshimet e nevojshme te ligjit per lojrat e fatit ne Maqedoni

lojrat e fatit ne maqedoni

Situata per kazinote fizike dhe lojrat e fatit ne Maqedoni eshte pak a shume nje situate e ngjashme me ato te Shqiperise dhe Kosoves. Kazino te ekspozuara ne rrezen e shkollave dhe zonave te frekuentuara nga femije perben nje rrezik konstant. 

Ashtu si Shqiperia dhe Kosova edhe Maqedonia e perbere me 25% nga shqiptare ( rreth 500 mije ) ka probleme te theksuara te lojrave te fatit dhe bixhozit ne pergjithesi. 

Veshtiresite e menaxhimit te pikave te basteve, ka bere qe shume bastore dhe kazino te vogla te lulezojne te hapesiren fizike te maqedonise.

Problemi me i madh eshte i pikave te basteve te cilat gjenden ne afersi te shkollave dhe sigurisht qe ndikojne negativisht ne efektin vizual te femijeve te cilet per nje arsye apo tjeter mund te behen kurioze.

Ankesat e shoqatave arsimore

Shoqatat arsimore kane shprehur shqetesimin e tyre per lojrat e fatit ne maqedoni ne institucionet perkatese, ata kane perpiluar nje kerkese e cila konstaton ne spostimin e lojrave te fatit larg zonave te banuara.

Ashtu si cdo ligj i cili kalon ne kuvend perpara se te miratohet edhe kjo kerkese ka hasur ne pengesa dhe vonesa deri ne ekzekutim. Autoritetet e pushtetit lokal sigurisht qe nuk kane frocen e duhur per te nderhyre dhe per te ndryshuar kete sitauta pasi eshte ne doren e kuvendit te miratoje ligjin perpara se autoritetet lokale te fillojne zbatimin.

Sipas Ministrise se arsimit nuk eshte ceshtja vetem tek keto kazino dhe bastore sportive afer shkollave, ceshtja eshte si ti largojme sa me teper territorit te shkollave aty ku ekspozimi ndaj ketyre pikave eshte me i madh.

Sa para harxhon Maqedonia ne lojrat e fatit?

Mendohet qe ne Maqedoni harxhohen me teper se 200 milione euro ne kazino dhe bastore.

Lojrat e fatit ne Maqedoni sigurisht qe jane ne rritje dhe masat qe qeveria duhet te marre jane urgjente. Sa i perket lojrave te fatit online, maqedonia akoma nuk ka nje ligj te sakte qe i ndalon ato, madje rregullimi me ligj ashtu si dhe lojrat e fatit ne shqiperi apo ne Kosove, eshte nje proces i nderlikuar i cili kerkon analize te vecante te situates, mundesise per afrimin e kompanive te huaja si dhe analizes se fuqise ekonomike qe kane qytetaret e vendeve perkatese.

One Reply to “Lojrat e fatit ne Maqedoni, situata aktuale”

Komento

Kazino të reja
5.0 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
4.3 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
5.0 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, Biggest Microgaming Jackpots Online!!!

X