Lojrat e fatit ne Kosove, duhen lejuar apo jo?

lojrat e fatit ne kosove

Cfare ndryshimesh kerkohen per lojrat e fatit ne Kosove?

Kosova si nje shtet i ri, sigurisht qe kerkon te permiresoje performancen e saj qeverisese dhe te rregulloje me ligj ato sektore te rendesishem dhe vitale per jeten shoqerore. Si te gjitha industrite e tjera edhe lojrat e fatit ne Kosove kane impaktin e vet shoqeror, pozitiv apo negativ qofte ai!

Per momentin qeveria e Kosoves ka nje tendence per mbylljen e lojrave te fatit, dhe kazinove por akoma te pa rregulluara me ligj ne formen me te mire te mundshme. Ashtu si dhe ne Shqiperi, edhe Kosova pretendon te mbaje vetem Lotarine Kombetare te Kosoves.

Licensa per te hapur nje biznes me lojra fati ne Kosove eshte 2 milione euro dhe kjo eshte mese normale. Kjo perben vetem nje pjese te investimit total per te hapur nje kazino fizike, por edhe ato online te cilat kerkojne nje buxhet te madh.

Sfidat teknologjike dhe financiare per kazinote ne Kosove

Para se te analizojme, a ia vlen apo jo qe lojrat e fatit ne Kosove te funksionojne, te rregulluara me ligj, po japim disa shembuj cilat permbajne anet pozitive dhe negative te ketij fenomeni.

Ashtu sic e kemi permendur diku ne nje artikull tjeter, lojrat e fatit ne Hollande presin miratimin, dhe kjo e ka nje arsye.

Disa shtete te tjera po ashtu i kane hapur dyert lojrave te fatit, edhe pse te kontrolluara, por ato egzistojne, per nje arsye te thjeshte: 

Deklarata e ministrit Hollandez ishte “Legjislacioni i propozuar , do ta ndryshojë këtë situate, duke dhënë leje me kushte të rrepta dhe duke rregulluar lojrat e fatit me ligj… Ky projektligj bën të mundur hapjen e tregut në mënyrë të kontrolluar. “

Hapja e tregut apo mbyllja e tregut, dilema!!

I takon qeverise se Kosoves qe te beje shqyrtimin e nevojshem dhe te afroje operatoret te cilet jane te gatshem te operojne brenda te gjitha standarteve duke paguar per licensat dhe perqindjet mbi fitimin. Gjithashtu i takon qeverise se Kosoves qe nepermjet raporteve te te ardhurave vjetore per cdo individ te percaktoje, kane apo jo vend lojrat e fatit ne Kosove

Shtetet Europiane me rregulla me te rrepta ndaj lojrave te fatit.

Anglia eshte nder te paret shtete Europiane ne bote e cila vendos rregulla, i zbaton dhe eshte nje nga liberalet e kesaj industrie, perseri per te njejten arsye, ato para qe jane ne vend, te qendrojne ne vend, ne kete menyre shteti vjel me teper te ardhura per nje industri e cila nuk ndalon kurre se kerkuari treg te ri. 

Ne te njejten kohe mbron qytetaret e vet me teper duke perforcuar rregullat e ketij biznesi.

Per legalizimin e marijuanes, nje nga arsyet pse u legalizua dhe qe u artikulua ate kohe ishte se njerezit do ta blejne qe do ta blejne, atehere pse te mos legalizohet dhe te kontrollohet. Sot qe flasim industria e marijuanes kalon miliarda dollare, dhe njerezit madje investojne ne tregun e burses per marijuanen. Edhe Kanadaja ndoqi te njejtin shembull si USA me legalizimin e saj.

Italia dhe Franca ndalojne shumicen e operatoreve qe te ushtrojne aktivitet per lojra fati dhe kazino online, por kjo nuk e ka penguar 888 qe te marre nje license ne Itali, keshtu shteti vjel te ardhurat qe vijne nga kjo kompani.

Fakte dhe ligje egzistojne kudo por i takon qeverise se Kosoves qe ti lejoje apo jo Lojrat e Fatit ne Kosove. Nje dokument zyrtar gjithsesi egziston.

Ajo cfare bie ne sy jane tendencat monopoliste, qe per nje shtet akoma ne zhvillim si Kosova dhe Shqiperia, qeverise se vendeve respektive do i duhej nje perdorim i zgjuar i asaj cfare ofron nje treg i caktuar si dhe politika fleksibel per te perfituar sa me shume nga nje industri fitimprurese. Vertet bixhozi nuk eshte nder format me te bukura te argetimit por konsiderohet dhe shume fitimprures. 

Pra ne vend qe Shqiperia dhe Kosova te orientojne qytetaret drejt Tregut te Zi ata duhen te pergatisin nje platforme te qarte se si duhet te legalizohet, ne nje menyre qe dhe te kontrollohet kjo industri. 

Update:

Tashme Lojrat e Fatit ne Kosove mbyllen me ligj te miratuar, duke ndjekur shembullin e Shqiperise, por a mungon perfundimisht mundesia per te luajtu ne kazino apo baste sportive online?

Nga te dhenat e fundit, apo kontaktet me shqiptaret te ndryshem, konfirmojme se skema per te luajtur lojra fati apo baste live online eshte zbuluar.

Nepermjet nje username, qe kompania e huaj, ndoshta edhe shqiptare si Best Arena apo te tjera, i jep personit qe drejton kafenene dhe ai mundeson bastet dhe vendosjen e skedinave per te gjithe klientet e tyre te perditshem.

Gjithashtu lojrat e fatit dhe kazinote ne vitin 2019 ne Kosova dhe Shqiperi nuk lejohet te operojne ne terren por nje mundesi e arte egziston per te luajtur online. Edhe pse ligji e ndalon por gjithmone ai ligj eshte i paqarte sa i perket operatoreve te huaj te regjistruar offshore.

Nepermjet sherbimit VPN prape eshte e mundur qe ju te aksesoni faqe te cilat pranojne lojtare shqiptare dhe sigurisht jane me nje garanci akoma me te madhe se sa kontrolli fallco qe i behej makinerive te frutave ne kazinote e tiranes apo te prishtines.

Kazino online ne Kosove

Nga menyra se si funksionon interneti, shume nga kazinote qe ne promovojme pranojne lojtare nga Kosova. Fale teknologjise, ju shume thjeshte mund te regjistroheni qofte dhe nga celulari juaj per te luajtur, menjehere, ose duke shkarkuar nje aplikacion qe ju lehteson te gjitha veprimet tuaja. 

Menyrat e pagesave nga me te thjeshtat dhe me te sigurtat e bejne kete proces akoma me te sigurte dhe argetues.

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X