Lojrat e fatit ne Hollande, pritet miratimi

Operatorët ndërkombëtarë të kazinove online më në fund mund të rikthehen në Holandë.

Ministria e Drejtësisë dhe Sigurisë ka bere ndryshime në rregulloret ekzistuese per lojrat e fatit ne hollande, që do të lejonin operatorët jashtë kontrollit të qeverisë hollandeze, për të aplikuar për licenca. Megjithëse qeveria ende kërkon një lloj pranie fizike, kjo do të hapë mundësi për shumë vende të lojërave të fatit për të zgjeruar praninë e tyre në vend.

Më 20 qershor, Ministri i Mbrojtjes Ligjore Sander Deker i kërkoi legjislaturës holandeze që të pranonte kërkesën për të lejuar ofruesit e lojërave të huaja së bashku me disa masa të tjera që synonin mbrojtjen e qytetarëve holandezë dhe interesave të lojrave. Deker argumentoi në një letër se ky ndalim për ofruesit e lojrave të jashtme kombëtare ka bërë që njerëzit në Holandë të kërkojnë faqe të paligjshme të lojrave.

“Legjislacioni i propozuar ,do ta ndryshojë këtë situate, duke dhënë leje me kushte të rrepta dhe duke rregulluar lojrat e fatit online… Ky projektligj bën të mundur hapjen e tregut në mënyrë të kontrolluar. “

Ky projekligj mundohet te mbroje qytetaret

Projektligji per lojrat e fatit ne hollande ka pasur pengesa per tu miratuar ne parlament,por kjo nuk do te thote qe nuk do te miratohet me vone. Deker, që përfaqëson një qeveri koalicioni të sapokrijuar, shpreson që kjo do te ndodhe se shpejti.

Megjithese ne dukje e bute ne ligjet e saj, Hollanda eshte shume e rrepte me kumarin ,sidomos ate online. Qytetarëve hollandeze nuk u lejohet të vendosin bast ne website të huaja dhe të gjitha monitorohen rreptësisht nga qeveria. Ndaj dhe lojrat e fatit ne hollande presin te rregullohen me ligj pikerisht per te ndaluar rrjedhjen e parave jashte vendit.

Raportet tregojnë se lojtarët holandezë shpenzojnë më shumë se 250 euro në vit në faqet e internetit të palicensuara. Duke e kuptuar kete fenomen,qeveria hollandeze po mundohet qe ti drejtoje qytetaret e saj drejt, faqeve te internetit nderkombetare te licensuara dhe te ligjshme. 

Rregullat mbeten në projektligj per Lojrat e fatit ne Hollande

Nëse parlamenti  kalon projektligjin per lojrat e fatit ne hollande, ajo perseri do te jete e veshtire per kazinote jashte Bashkimit Evropian. Megjithatë, kompanitë që hyjnë në treg do të duhet të krijojnë një zyre ose të paktën të kenë një përfaqësues në tokën holandeze për të punuar në parandalimin e varësisë së kumarit. Kompanitë atëherë do të duhet të ndërhyjnë nëse një klient tregon shenja të varësisë. Sipas Calvin Ayre, kjo do të përfshijë një listë të vetë-përjashtimit, e cila është e zakonshme në vendet e tjera evropiane.

Për më tepër, operatorët e huaj do të duhet të kontribuojnë 0.25 për qind të të ardhurave të tyre për të financuar për lojtarët me probleme. Këto kompani do të paguajnë një taksë prej 29 përqind të të ardhurave të tyre.

Përveç kësaj, të gjitha produktet do të duhet të kalojnë një analizë nga autoritetet holandeze, edhe nëse ato më parë ishin legalizuar në vende të tjera të BE.

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X