Loja Keno, nje legjende nga Kina e lashte

Histori dhe gojedhena nga loja Keno

loja keno

Loja Keno i ka fillimet e saj ne Kine,madje flitet se eshte luajtur qe ne kohen e ndertimit te Murit te Madh Kinez, por kjo mbetet nje legjende, sepse nuk mund te verifikohet.

Eshte e vertete qe ne ditet e sotme Kina eshte nje nder vendet me te rrepta persa i perket kumarit, por shekuj me pare ne kete vend kumari ishte shume i perhapur, sidomos loja Keno. Me pas kjo loje u soll nga Kina ne Amerike dhe prej andej u perhap ne te gjithe boten nepermjet kazinove online.

Loja Keno VS Llotarise

Loja Keno mund te luhet edhe nga kazinote online qe perdorin si prodhues te lojrave Microgaming. Keto lojra kane pak a shume te njejtat rregulla. Loja Keno shpesh krahasohet me lojrat e lotarise dhe kjo ndodh sepse ne thelb loja keno eshte nje lloj i lojes se llotarise, ne te cilen lojtari zgjedh numrat e preferuar ne nje bilete dhe fiton ne varesi te sasise se numrave te kapur nga shorti i hedhur.

Avantazhi me i madh i lojes Keno, krahasuar me ato te lotarise eshte se lojtari nuk duhet te prese nje jave ose nje muaj per tu hedhur shorti,por mund te fitoje ne cast.Lojtari duhet vetem te regjistrohet ne nje kazino dhe te provoje fatin ne lojen Keno duke luajtur sa raunde ai deshiron.

Rregullat e lojes, si te luajme Keno?

Pasi loja ngarkohet, ne ekran shfaqet nje tabele me 80 numra (1 deri 80). Me pas lojtari vendos betin e preferuar. Ne kazinote online beti varion nga 1 dollar deri ne 10 dollare.

Pastaj lojtari duhet te zgjedhe numrat e preferuar dhe loja automatikisht hedh ne short vetem 20 numra nga 80 te mundshem. Nese numrat e zgjedhur nga lojtari perzgjidhen automatikisht nga shorti i hedhur ai eshte fitues.

Duhet pasur parasysh qe sa me shume numra te zgjedhe lojtari (nese ato jane fitues) aq me i madh eshte fitimi. Per shembull tek loja keno nese lojtari zgjedh vetem 4 numra dhe ato jane fitues, fitimi eshte me i vogel krahasuar me rastin kur ai zgjedh 10 numra dhe fiton, sepse probabiliteti qe lojtari te arrije te fitoje 10 numra nga 20 te hedhur ne short eshte shume me i vogel.

Ne baze te betit te vendosur percaktohet vlera e fituar. Ne rastin kur lojtari vendos betin prej 10 dollaresh ai eshte i detyruar te zgjedhe 15 numra (kjo eshte vlera maksimale e vendosur nga kazinoja). Pra kuptohet qe ne kete rast fitimi eshte marramendes.

Per te zgjedhur numrat thjesht klikohet mbi numer, ndersa per ta fshire ate perseri klikohet mbi te njejtin numer.

Gjithashtu disa lojra Keno kane opsionin e perzgjedhjes se rastesishme te numrave, nese lojtari nuk deshiron t’i vendose vete ato.

loja keno

Pagesat tek loja Keno

Ne baze te numrave te zgjedhur dhe betit te vendosur nga lojtari perllogaritet edhe fitimi i tij. Ne anen e majte te tabeles se kesaj loje shfaqet nje kornize e cila shpjegon fitimin e mundshem ne baze te numrave dhe betit te vendosur.

loja keno

Strategjia e lojes Keno

Tek loja Keno lojtari duhet te perpiqet qe te balancoje rrezikun kundrejt fitimit. Me kete nenkuptohet se fitimi i shumave marramendese ne kete loje eshte shume e veshtire dhe e pazakonte, sepse probabiliteti i gjetjes se 15 numrave nga 20 te mundshem eshte shume i vogel. Lojtari duhet te vendose bet me te vogel qe te fitoje me shpesh.

Nuk duhet pasur mania e nje fitimi te madh, por te fitimeve te qendrueshme, pa e zbrazur portofolin tuaj. Ne cdo loje eshte e rendesishme te balancohet faktori risk kundrejt atij te fitimit, e njejta teori aplikohet dhe tek loja Keno. Duke luajtur me pergjegjshmeri, lojtari mund te fitoje me shume dhe ne te njejten kohe te argetohet.

ose zgjidh nje kazino menjehere:

Kazino Mr GreenLuaj Tani
Kazino Blackjack BallroomLuaj Tani
Kazino Bet at Home              Luaj Tani
Kazino Jackpot CityLuaj Tani

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X