Kazinotë online, terminologjia më e perdorur

Termat më të perdorura në kazinotë online

Guida e posaçme për të thjeshtuar sa më shumë proçesin e regjistrimit dhe aktivitetit tuaj në kazinotë online.

Shumë kazino në terren (fizike), por edhe ato online, përdorin një fjalor të caktuar në gjuhën angleze. Meqenëse kazinotë online përdorin të njëjtin fjalor në gjuhën angleze, ne menduam që të përpilojmë këtë fjalor për t’ju ardhur në ndihmë të gjithë atyre që regjistrohen dhe kanë dëshirë të luajnë në kazinotë online.

Disa nga termat e përdorura janë për kazinotë në terren, ndërsa të tjerat janë terma që përdoren më tepër në kazinotë online.

 • Advantage Player: Një lojtar që ka avantazh mbi kazinonë, por që përdoret më tepër për lojtarët të cilët duan të përfitojnë nga bonuset e kazinove në mënyrë të padrejtë, duke u konsideruar lojtar jo i rregullt.
 • Bankroll: Shuma e paráve që një lojtar ka në dispozicion për të luajtur.
 • Bonus: Një shumë parásh që i jepet një lojtari nga një kazino online për plotësimin e kërkesave të caktuara.
 • Cash-Out: Akti i tërheqjes së paráve nga kazinotë online.
 • Cashier: Vendi ku depozitoni dhe tërhiqni pará drejt llogarisë suaj.
 • Casino Advantage: Përparësia që ka një kazino mbi lojtarin, nëpërmjet kalkulimit matematikor, e quajtur ndryshe House Edge.
 • Casino Rewards: Shumë kazino ofrojnë pará ose rrotullime falas (free spins) që të tërheqin lojtarin drejt kazinosë për të luajtur sa më tepër.
 • Chips: Një monedhë plastike ose prej druri që përfaqëson parátë në kazino. 
 • Cold Streak: Një humbje e vazhdueshme në lojë.
 • Comp Points: Në shumicën e kazinove online dhe atyre fizike, ju do të fitoni pikë shpërblyese sa herë që jeni duke luajtur. Këto pikë pastaj mund të shkëmbehen në pará. 
 • Croupier: Term francez që përdoret për të personifikuar personin që punon për kazinotë online dhe që shpërndan letrat. Ndryshe quhet edhe DEALER.
 • Deposit: Akti i depozitimit të paráve në llogarinë tuaj të kazinosë.
 • Download Casino: Shkarko aplikacionin e kazinosë në kompjuter.
 • Eye in the Sky: Term që shpjegon kamerat e sigurisë sipër kokës suaj, për të monitoruar aktivitetin e lojtarëve.
 • High Roller: Përcakton atë kategori lojtarësh që luajnë me bet të madh dhe kryejnë depozita të mëdha në kazinotë online.
 • Hot Streak: Një moment i mirë i lojtarit, i cili fiton lojë pas loje në kazino.
 • House Rules: Zakonisht përdoret për rregullat që ka një kazino e caktuar.
 • Instant Casino: Një lloj i kazinove online të cilat nuk kanë nevojë për të shkarkuar një softuer të posaçëm në kompjuter.
 • Jackpot: Një çmim zakonisht shumë i lartë i përcaktuar në një lloj loje, zakonisht në lojërat slot machines.
 • Lobby: Vendi kryesor i hyrjes në kazino, aty ku janë të listuara të gjitha lojërat e kazinosë.
 • Loyalty Scheme: Skema e shpërblimit për lojtarët besnikë, të cilët kthehen në të njëjtën kazino për një kohë të gjatë.
 • Live Dealer Games: Lojërat që kanë një person që punon për kazinonë dhe që keni mundësi ta shikoni nëpërmjet videos në ekran në lidhje të drejtpërdrejtë.
 • Maximum Bet: Shuma maksimale që mund të përdoret për të vënë bast në një lojë të caktuar.
 • Minimum Bet: Shuma minimale që mund të përdoret për të vënë bast në një lojë të caktuar.
 • Multi-Hand games: Zakonisht në video-poker, në lojërat me letra, por jo vetëm, janë ato lojëra ku lojtari ka mundësi të luajë më tepër se një dorë.
 • Multi – Player Games: Lojëra online që mund të luhen njëkohësisht me shumë lojtarë të tjerë.
 • Payout Percentage: Shuma e paráve të kthyera për një lojë të caktuar ose për të gjitha lojërat për një afat të caktuar. Zakonisht kazinotë online publikojnë përqindjen e pagesave në total, në fund të muajit.
 • Payout Table: Tabela e pagesave për një lojë të caktuar ose një kombinacion të caktuar.
 • Progressive Jackpot: Një lojë me çmim maksimal, por që rritet në mënyrë të vazhdueshme në bazë të numrit të lojtarëve.
 • Random Number Generator: Softueri i përdorur nga kazinotë online për të gjeneruar një rezultat të rastësishëm në lojërat e kazinosë.
 • Reload Bonus: Një bonus që i ofrohet lojtarit me kusht që të bëjë një depozitë të re.
 • Sign-Up Bonus: Një lloj i bonusit në kazinotë online që u ofrohet klientëve të rinj kur ata regjistrohen. 
 • VIP: Një lojtar me vlerë të lartë që zakonisht do të marrë trajtim të veçantë nga një kazino.
 • Wager: Çdo bast i vënë në një kazino fizike ose online.
 • Wagering Requirements: Shuma e paráve që duhet të fitohen në një kazino online, në mënyrë që të bëjnë bonusin të tërheqshëm në llogarinë tuaj.
 • Welcome Bonus: Një bonus që i ofrohet klientëve të rinj në kazinotë online. Gjithashtu i njohur ndryshe si bonusi i regjistrimit për herë të parë.

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X