Poker, cfare eshte dhe historiku i kesaj loje te famshme

poker

Pokeri është një lloj  loje me letra bixhozi që ka te beje me fatin, strategjinë dhe aftësinë e lojtarit.

Të gjitha variantet në poker përfshijnë bastin si një pjesë e lojës dhe përcaktojnë fituesin e secilës dorë sipas kombinimeve të letrave të lojtarëve, të cilat mbeten te fshehura deri në fund të lojes. Në shumicën e lojrave moderne të pokerit, raundi i parë i bastit fillon me një ose më shumë lojtarë që vendosin nje bast të detyruar nga kazinoja.

Në poker standard, secili lojtar vendos bast kundra lojtarëve  te tjerë. Ndarja e letrave vazhdon në drejtim të akrepave të ores, pasi secili lojtar nga ana e tij ose duhet vazhdoje bastin maksimal paraprak, ose te pranoje humbjen e shumës së vendosur.

Një lojtar që pranon një bast mund gjithashtu të rrisë bastin. Raundi i basteve përfundon kur të gjithë lojtarët e kanë pranuar bastin e fundit. Nëse të gjithë dorezohen, lojtari i mbetur mbledh parate pa zbuluar letrat e tij.

 Pokeri është bere popullor ne fillim te  shekullit 20. Kjo loje ne ate kohe ishte thjeshte per argetim,por me vone u perhap ne cdo cep te botes,madje edhe ne internet,duke u luajtur nga te gjithe njerezit.

Pokeri është rritur në popullaritet që nga fillimi i shekullit të 20 dhe ka shkuar nga të qenit kryesisht një aktivitet rekreativ i kufizuar në grupe të vogla entuziastësh ne një aktivitet gjerësisht të përhapur, si për pjesëmarrësit dhe spektatorët, duke përfshirë edhe internetin, me shumë lojtarë profesionistë dhe turne multimilioneshe. 

Per momentin ne ju ofrojme te luani ne kazinote tona variantet e Video Poker, nje loje mjaft e pelqyer sidomos nga shqiptaret. Ne kategorite e ndryshme te kazinove ju do te gjeni edhe kategorine e Video Poker. Aty zgjidhni njeren nga llojet e video pokerit dhe provoni ne luani sipas rregullave qe ju shpjeguam me siper.

Si te luash poker:

Ndaresi i letrave fillon sipas akrepave te ores duke dhene nje leter per cdo lojtar. Lojrat me te perhapura ne poker jane me tre letra ose me pese letra. Cdo lojtar mer 3 ose 5 letra dhe duke u vendosur beti fillestar. Lojtari ka te drejte ta rrise ose jo betin.

Lojtaret e tjere mund ta pranojne ose jo betin e vendosur nga pararendesi. N.q.s lojtaret bien dakord per betin e vendosur,atehere te gjithe lojtaret zbulojne letrat. Lojtari qe ka kombinim me te mire, fiton.

Menyrat kryesore:

Menyra e pare: Me 5 letra te marra(pa I ndryshuar ato), lojtari ka te drejte rrise betin dhe te vazhdoje ta rrise derisa lojtaret e tjere te bien doakord. Ne fund zbulohen letrat,dhe lojtari qe ka kombinim me te mire,fiton.

Menyra e dyte: Lojtarit I jepen 5 letra,por ai ka te drejte ti ndryshoje ato,dhe ti zevendesoje me letra te tjera,te marra nga ndaresi I letrave.Rregullat jane te njejta si menyra e pare.

Menyra e trete: Lojtarit I jepen 2 letra dhe pastaj,ne mes te tavolines zbulohen 5 letra te tjera,duke bere fitues lojtarin me kombinimin me te mire.

Shembulli me konkret I kesaj loje eshte “Texas hold ’em poker”,I cili eshte I perhapur shume edhe ne Shqiperi.

luaj poker online

Komento

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X