Australia

Ligji për bastet dhe lojërat e fatit në Australi

lojërat e fatit në Australi

Vështrim i përgjithshëm

Lojërat e fatit në Australi por gjithashtu dhe bastet online janë ndër aktivitetet më popullore mes adultëve. Në fakt, sipas BBC, Australia mban vendin e parë në botë për përqindjen më të lartë të popullsisë së rritur që përfshihet në një formë kumari ose një tjetër. Plot 80%!

Kjo shifër e lartë gjithashtu tregon se përpjekjet e qeverisë dhe organeve që hartojnë ligjin për lojërat e fatit në Australi, kanë dështuar për të parandaluar këtë valë të jashtëzakonshme interesi për lojërat e fatit. Duke thënë këtë, megjithëse ekzistojnë ligje në fuqi që ndalojnë disa forma të lojërave të fatit dhe basteve online, në Australi ju keni mundësinë të gjeni të gjitha format e argëtimit përsa i përket kumarit.

Legjislacioni aktual

Shteti Australian miratoi para 15 viteve të ashtuquajturën IGA (Interactive Gambling Act of 2001), pra ligjin kryesor mbi lojërat e fatit në vend. Kjo erdhi si një përpjekje për të frenuar varësinë dhe efektet negative në masë të madhe të kumarit mbi popullsi. Ligji është në fuqi dhe në ditët e sotme, por me kalimin e kohës, mjaft operatorë dhe kompani të ndryshme kanë gjetur boshllëqe në të. Qeveria australiane dëshironte që të kufizonte një pjesë të madhe të operatorëve online nga aktiviteti i tyre, por nuk ia doli.

Prandaj, në vitin 2016 erdhën në fuqi ndryshime të tjera, akoma më të ashpra. Sipas këtij ligji çdo kazino online në Australi është tashmë e ndaluar. Kjo, edhe në qoftë se kazinoja ka një license të tipit “offshore”. I ndaluar është dhe pokeri online, i cili më parë lejohej me disa kufizime. Gjithsesi këto kufizime nuk i kanë ndaluar shtetasit australianë që të provojnë fatin e tyre në faqe online që operojnë në mënyrë të licensuar. Këto subjekte janë të shumta, dhe megjithëse të rrezikshme preferohen nga lojtarët.

Opsionet për lojtarët

Të vetmet opsione të ligjshme dhe të garantuara nga shteti në Australi janë bastet sportive dhe llotaritë e ndryshme. Për të luajtur këto lojëra fati duhet që të keni mbushur moshën minimale për të luajtur kumar në Australi. Kjo moshë është 18 vjeç dhe vlen për të gjitha llojet e basteve dhe lojërave. Ju mund të luani dhe lojëra mjaft të famshme të tipit: slot, poker online, roulette etj në faqe të ndryshme “offshore” online. Metodat e pagesave janë gjithashtu të larmishme, por bëni kujdes pasi nuk ka asnjë kuadër ligjor që ju mbron kur ju luani në këto subjekte. Kjo pasi teknikisht ato janë të paligjshme.

E ardhmja e ligjit për lojërat e fatit në Australi

E ardhmja e ligjit për lojërat e fatit dhe bastet online pritet të ndryshojë dhe në Australi. Kjo duket mëse e nevojshme pas studimeve të vazhdueshme që qeveria australiane i ka bërë vet ligjit të saj. Duke qënë se pjesa dërrmuese e lojërave të fatit konsiderohen të jashtëligjshme në Australi, kjo gjë ka bërë që shtetasit në këto territore të luajnë në faqe të huaja ku rreziqet janë të larta dhe ata janë të pambrojtur. Duke mos qënë në gjendje të kontrollojnë këto faqe, organet ligjvënëse në Australi e kanë të pamundur të mbrojnë qytetarët e tyre. Për këtë arsye, ka shumë zëra që kërkojnë një legjislacion më liberal në të ardhmen.

Australia Online Casinos
4.3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 1000 EUR/USD vlen për lojtarët e kazinosë! Platforma ofron gjithashtu Sports Bonus, Poker Bonus. Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

4.3 rating
Bonusi i regjistrimit 100% deri në 1000 EUR/USD! Max. Bonus me kartë krediti 5000 EUR/USD dhe max bonus me bitcoin 9000 EUR/USD Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 100% deri në 100 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë dhe për këtë bonus fillestar nuk aplikohen rregullat e bonusit, mund të tërhiqni paratë në cdo moment!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Bonusi i regjistrimit 50% deri në 1000 EUR! Bonusi ofrohet vetëm për lojtarët që regjistrohen për herë të parë në platformë!
Aplikohen kushtet e bonusit
Vetëm për të regjistruarit e rinj

Kushtet dhe rregullat e pëdorimit të bonusit përcaktohen nga kompania dhe mund të ndryshohen në cdo kohë. Kontrolloni gjithmonë rregullat e bonusit përpara se të luani me bonus.

Kazino të reja
4.3 rating
100% BONUS deri në 300 EUR + 100 Free Spins mbi depozitën e parë!
3.8 rating
150 Free Spins BONUS No Wager Requirement on Bonus, no MAX withdrawal!
5.0 rating
100% BONUS deri në 200 EUR mbi depozitën e parë + 200 Free Spins!
4.5 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë + 100 Free Spins!
4.3 rating
100% BONUS deri në 100 EUR mbi depozitën e parë!

Grand Mondial Casino, the best 2022 online casino!
Register for the chance of an ONLINE JACKPOT!

X